Česko zdolalo Švajčiarsko po nájazdoch v B-skupine, rozhodol Krejčí

11.02.2022 Celý región

Peking 11. februára (TASR) - Hokejisti Česka zvíťazili vo svojom druhom zápase na ZOH v Pekingu nad Švajčiarskom 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil David Krejčí.

Česi uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine zápasom s tímom Ruského olympijského výboru, ktorý je na programe v sobotu 12. februára o 14.10 SEČ. Švajčiari budú hrať v rovnakom čase s Dánskom.

ZOH B-skupina:

Česko - Švajčiarsko 2:1 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 5. Smejkal (Klok, H. Zohorna), rozh. sam. nájazd Krejčí - 9. Haas (Andrighetto). Rozhodovali: Ansons (Lot.), Bruggeman (USA) – Lazarev (Rus), McCrank (Kan.), vylúčení: 5:2 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 834 divákov.

Česko: Hrubec - Mozík, Šulák, Kundrátek, Jeřábek, Knot, Klok, Sklenička - Hyka, Krejčí, Sedlák - Stránský, Kovář, Červenka - Řepík, Sobotka, Lenc - Smejkal, T. Zohorna, H. Zohorna
Švajčiarsko: Genoni - Diaz, Müller, Untersander, Frick, Weber, Loeffel, Fora, Alatalo - Ambühl, Corvi, Hofmann - Andrighetto, Haas, Hollenstein - Vermin, Bertschy, Herzog - Mottet, Thürkauf, Moser

Česi mali lepší vstup do zápasu, v 3. minúte sa dostali k presilovke, no skóre otvorili tesne po nej. Smejkal aj s nešťastným prispením švajčiarskeho obrancu Webera dostal puk do Genoniho bránky - 1:0. Aj z prvej presilovky Švajčiarov vyplynul gól, keď Haas pretlačil puk za Hrubca - 1:1. Česi boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale Švajčiarov povzbudil vyrovnávajúci gól, po ktorom vyrovnali hru.

Druhá časť priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali pozor na defenzívu aj fauly. Hráči sa dostávali iba k zakončeniam z nie príliš nebezpečných pozícií a na udržaní nerozhodného výsledku mali podiel aj obaja brankári.

V úvode tretej tretiny boli ofenzívne aktívnejší Česi. Ani v jej ďalšom priebehu však nedokázali skórovať a nepodarilo sa to ani Švajčiarom. Vyrovnaný zápas pokračoval v predĺžení, ale aj v ňom brankári viackrát podržali svoje tímy.

V samostatných nájazdoch bol úspešný iba David Krejčí, ktorý rozhodol o víťazstve Česka.

ďalší výsledok B-skupiny:

Dánsko - ROC 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 9. Karnauchov (Slepyšev, Voronkov), 20. Semjonov

tabuľka:

1. ROC 2 2 0 0 0 3:0 6
2. Dánsko 2 1 0 0 1 2:3 3
3. Česko 2 0 1 0 1 3:3 2
4. Švajčiarsko 2 0 0 1 1 1:3 1
 

Vyberte región